Categories
field lab Cities of Things Lab010 update

Meet Wijkbot 20 August

As part of the sneak preview of the Grondstoffenstation Afrikaanderwijk we will show two versions of Wijkbot, and specifically the iteration developed in the Cities of Things LAB010 project with the residents of the Afrikaanderwijk. That iteration is named Inzamelbot, as it is part of recirculating resources towards the Grondstoffenstation. Next to materials like paper, plastic, food leftovers, wood, and cans, we also invite residents and other visitors to leave their ideas for Wijkbot.

The announcement in Dutch:

De Inzamelbot is dus een speciale versie van de Wijkbot. De Inzamelbot is bedacht en ontworpen door bewoners van de Afrikaanderwijk en de Afrikaanderwijk Coöperatie in een serie bijeenkomsten met het team van Cities of Things en Hogeschool Rotterdam. Het is een van de pilots van het Coöperatieve Consultancy Buro van de Afrikaanderwijk Coöperatie, waarin bewoners, onderzoekers en ontwerpers op een gelijkwaardige manier werken aan (maatschappelijke) vraagstukken.

De Inzamelbot verzamelt herbruikbaar materiaal en is direct gelinkt aan het Grondstoffenstation dat de Wijkcorporatie Afrikaanderwijk heeft geïnitieerd en coördineert. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe versie van het Grondstoffenstation, ontworpen door Superuse Studios en gebouwd uit restmaterialen.
Komende zondag 20 augustus is er een sneak preview te zien van het gloednieuwe gebouw, tijdens het Tweeduizend-meter-maaltijd evenement.

De Inzamelbots zijn direct verbonden met het Grondstoffenstation. Ze hebben dan ook niet voor niks gelijke familietrekken. Bij het feestelijke evenement komende zondag zullen drie Inzamelbots rondrijden. De grote versie die ook bij Koningsdag van de partij was, en twee nieuwe, compacte versies. We zijn momenteel hard bezig de laatste hand aan het leggen. We nodigen je van harte uit om te komen kijken!

De Inzamelbots rijden als het goed is rond tussen 12:00-17:00u.

From update newsletter Cities of Things.